En les últimes 24 h els Mossos d'Esquadra i les policies locals han detingut 27 persones i n'han denunciat 2.739 per saltar-se el confinament pel coronavirus. S'han identificat 7.080 persones i 4.733 vehicles.

La dada més positiva del dia, que ha destacat el conseller d'Interior, Miquel Buch, en la compareixença del Govern diària, ha estat el 75,72% menys de mobilitat a l'entrada a Barcelona i el 74,43% de sortida. "Al llarg d'aquests 15 dies la mobilitat no era tan baixa", ha dit Buch preparant el terreny per al retret del dia al govern espanyol: "Les dades les hauríem pogut tenir des del 16 de març quan vam demanar el confinament total".

Buch també ha apuntat que el trànsit encara baixarà més a partir de demà quan la gran majoria d'empreses tancaran, després d'aquestes 24 hores posteriors a l'entrada en vigor del nou decret que fixa els serveis essencials. 

El conseller també ha fet una crida a la calma sobre l'abastiment de productes bàsics. Protecció Civil fa el control diari de l'abastiment logístic i està garantit tant els productes a les farmàcies com l'alimentació.

Sobre el fet que es mantingui el confinament perimetral de la Conca d'Òdena, Miquel Buch s'ha limitat a referenciar els consells dels professionals: "Els assessors, els experts i els científics recomanen el confinament d'aquesta zona".