El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha respost a l'alcaldessa de Barcelona que "en matèria de seguretat i emergències no es poden tenir actituds erràtiques, negligents o irresponsables". Aquesta contundent rèplica del conseller arriba després que Ada Colau assegurés aquest dimarts que si l'Ajuntament s'havia relaxat amb el top manta, com havia indicat Buch, Interior estava "en coma".

Tot i això, Buch ha insistit en una roda de premsa que celebra el "canvi d'actitud" del consistori. D'aquesta manera, ha defensat que l'actitud dels Mossos ha estat "sempre la mateixa" i que "en cap cas" han abandonat la ciutat. Ha recordat que amb diferents operacions s'està combatent la situació per "capgirar" les dades delinqüencials de la ciutat.

Ha posat com a exemple el desmantellament de diferents narcopisos, el cop a una xarxa de venedors ambulants que traficava amb drogues i la detenció d'un grup que presumptament finançava terroristes.

El conseller ha explicat que els Mossos d'Esquadra reforçaran el dispositiu habitual de seguretat amb efectius de la Brigada Mòbil (Brimo) i amb unitats de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (Arro), ja que "el cos té 2.000 agents menys dels que hauria de tenir".

També ha exposat que han demanat al consistori que la oficina conjunta entre els cossos policials sigui "en planta zero" i, si és al subsòl, s'han de "garantir les mesures de seguretat". Ha remarcat que ha de servir per incrementar la "proximitat" dels agents amb la ciutadania.