El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha tornat a avisar aquest dimecres que el seu departament no prohibirà el tall diari a la Meridiana de Barcelona que va començar després de la publicació de la sentència i que encara perdura. Ho ha defensat durant la sessió de control al Govern després de ser interpel·lat pel diputat de Cs, Matias Alonso.

Durant la sessió, Buch ha recordat al partit taronja que la manifestació és un "dret fonamental" garantit per la pròpia Constitució i que no es pot permetre o no en funció de la ideologia que tingui. En aquest sentit, el conseller ha acusat Cs de tenir una "mentalitat i una lògica de país no democràtic" per voler-la prohibir. 

"Aquí no es fa cap il·legalitat. Es protegeix un dret preuat independentment de la ideologia. Vostès les persegueixen, nosaltres les garantim perquè som demòcrates", ha afegit.

Matias Alonso havia acusat prèviament al Govern de "col·laborar amb grups organitzats que atempten contra drets fonamentals de milers i milers de catalans", en referència als conductors i veïns de la zona. Cs també havia denunciat que el "separatisme té carta blanca" a Catalunya i que l'executiu està al servei de l'ANC, entitat que ha qualificat de "sectària".