El conseller de l'Interior, Miquel Buch, ha assegurat que confia en els responsables del dispositiu, que, segons ha recordat, es tracta d'un dispositiu coordinat amb altres cossos policials. D'aquesta manera ha respost a la pregunta sobre si confia en la policia espanyola després de les actuacions dels darrers dies en els aldarulls ocasionats per "grups antisistema molt violents i organitzats".

De cara a la manifestació convocada per a aquesta tarda a la plaça Urquinaona, el conseller ha fet una crida perquè sigui "radicalment pacífica i radicalment democràtica", així mateix s'ha dirigit als partits polítics per demanar-los que "no és el moment de fer electoralisme". Buch ha explicat que s'ha trobat molt breument amb el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, aquest migdia i no descarta reunir-se amb ell aquesta tarda.

Buch ha explicat que els Mossos, que estan al capdavant del centre de coordinació, exigeixen "congruència, oportunitat i proporcionalitat" als agents, ja que és "l'obligació de qualsevol policia democràtica". "Ara per ara només podem mantenir el dispositiu i confiar en la nostra policia", ha conclòs.

El conseller no ha volgut entrar a valorar concretament dispositius policials argumentant que té tota la confiança en els responsables dels dispositius i ha reiterat la seva disposició a comparèixer al Parlament "amb autocrítica i nivell d'exigència" una vegada acabi aquesta situació.

Buch ha lamentat que les imatges de "violència organitzada" d'ahir hagin tapat el mig milió de persones que es van manifestar de manera cívica i pacífica i ha reiterat que "la violència no és l'eina per a defensar una idea democràtica".

En cas que avui es tornin a produir incidents, el conseller ha demanat a les persones que es manifestin que marxin per tal de facilitar les tasques policials. I també ha afegit una crida i una "apel·lació a la responsabilitat" dirigida als partits i candidats a les eleccions del 10-N per demanar-los que no facin electoralisme.

Després de cinc nits consecutives d'aldarulls "importants", el titular d'Interior ha parlat de "violència organitzada molt combativa" de grups antisistema. Tot i que inicialment tenia previst reunir-se aquest migdia amb el ministre Marlaska, finalment només ha mantingut una trobada molt breu al Departament d'Interior per fer un repàs de les dades de l'operatiu policial coordinat i no ha descartat que hi pugui haver una reunió aquesta mateixa tarda.