El conseller de l'Interior, Miquel Buch, ha assenyalat a Sant Quirze de Besora (Osona) que "és bo" que la gent el colli [l'apreti] com quan els CDR li demanen la dimissió, perquè això comporta "que estiguis més tensionat a la feina". No obstant això, ha insistit que el Govern està fent i farà la feina "amb la qual es va comprometre amb la societat", i que implica la llibertat dels presos polítics i el referèndum d'autodeterminació.

"La gent té dret a exigir, demanar i fer el que cregui oportú. Les reivindicacions són bones per a tothom. Quan la gent et colla en aquest sentit és bo, perquè en un moment donat tu estiguis més tensionat a l'hora de fer la feina", ha insistit.

El titular d'Interior insisteix en el fet que l'executiu manté els seus compromisos polítics, que passen per "la llibertat dels presos polítics i per poder tenir un referèndum d'autodeterminació" en el qual poder decidir "si volem seguir formant part de l'Estat espanyol o ser un país lliure dins dels països lliures del món".

Després de les dues manifestacions pel desallotjament de Ca La Trava a Gràcia i les identificacions que van practicar divendres al vespre els Mossos, el titular d'Interior ha avalat la seva actuació. "La policia treballa i fa la seva feina, identifica i deté qui creu que mostra un comportament i una actitud no adequada", ha dit, tot remarcant que "serà el jutge qui després decidirà". Divendres no es van produir incidents, a diferència de dijous, on alguns grups van cremar contenidors i van provocar destrosses en algunes seus bancàries i immobiliàries.

Buch ha insistit en el fet que tothom es pot manifestar però si hi ha "violència la policia ha d'actuar". "Tots tenim dret a manifestar-nos però no el dret a ser ni violents ni a malmetre ni béns ni persones que no tenen res a veure", ha puntualitzat.