El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha nomenat com a assessor en matèria de sistemes de seguretat el mosso d'Esquadra Lluís Escolà, que va ser a Bèlgica amb el president a l'exili Carles Puigdemont i que li va fer de guardaespatlles, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

Segons la resolució, del 25 de juliol, Buch nomena aquest agent com a personal eventual del departament d'Interior, que haurà d'assessorar el conseller en la implantació i el disseny de sistemes de seguretat corporatius, i en matèria de prospectiva i explotació d'informació per a la presa de decisions.

Escolà va ser amb Puigdemont a Brussel·les quan se'n va anar després de la proclamació de la independència el 27 d'octubre del 2017 duent a terme tasques de seguretat.

Al febrer, la direcció dels Mossos d'Esquadra va formalitzar un expedient i va retirar del servei d'escorta el sergent, que va estar amb Puigdemont uns tres mesos al·legant que estava de vacances.

Altres de les seves funcions seran definir estratègies corporatives de seguretat, i assessorar en matèria de cooperació multilateral i de coordinació institucional en sistemes de seguretat.