Davant dels atacs de Ciutadans per la gestió dels Mossos d’Esquadra, el conseller d’Interior, Miquel Buch, s’ha defensat. “Qui ha utilitzat els Mossos d’Esquadra són vostès”, ha respost el conseller al diputat Matías Alonso, que ha denunciat la politització del cos policial. Buch ha retret que la formació unionista s’hagi fet fotografies amb representants sindicals de la policia.

Matías Alonso ha criticat les actuacions del 29 de setembre, on “va permetre que assetgessin els mossos al carrer”, i de l’1 d’octubre, amb una “escandalosa manca d’efectius” a les portes del Parlament. El diputat de Cs ha acusat Buch de malmetre el “prestigi” del cos. “No són ni poden ser mai una policia política”, ha assegurat.

El conseller li ha retret les declaracions d’Inés Arrimadas i Juan Carlos Girauta, parlant de desobeir els Mossos d’Esquadra davant les identifacions d’escamots antillaços. “Aprenguin a obeir i respectar la policia de Catalunya”, li ha etzibat Miquel Buch. Ha negat rotundament qualsevol ús polític del cos.

A Albiol: "Té nassos que em vulgui donar lliçons"

El conseller d’Interior també ha tingut un enfrontament dialèctic amb el líder del PP, Xavier Garcia Albiol, que també l’ha acusat de polititzar la policia. “Té molts nassos que vostè em vulgui donar lliçons a mi”, li ha etzibat. “Vostè és responsable que tinguem 72 agents dels Mossos encausats” pel referèndum de l’1-O”, li ha recriminat.

Albiol li ha demanat a Buch si comparia les paraules del president Quim Torra als CDR, demanant que els collessin. El conseller li ha replicat: “Sap tan bé com jo que es referia al compliment dels compromisos electorals. Jo li demano que, com a oposició, també em collin a mi”.

Buch també ha estat preguntat pels Mossos per part del diputat socialista Carles Castillo i el comú Joan Josep Nuet. Sobre la manifestació de JUSAPOL per commemorar les càrregues de l’1-O, ha reiterat que no li va fer “gens de gràcia” perquè era una “provocació”, però ha defensat que s’ha de respectar el dret a manifestar-se de tothom.