Miquel Buch ha cessat la directora del Servei Català de Trànsit, Maria Eugènia Domènech. El nou conseller d'Interior prepara la nova cúpula del departament que anirà prenent possessió dels càrrecs aquesta mateixa setmana. Buch ha cessat Domènech aquest matí, segons ha pogut saber El Nacional. Durant una reunió al seu despatx li ha comunicat la decisió, ja esperada. Eugènia Domènech era directora del Servei Català de Trànsit des de principis del 2016 quan es va constituir el govern Puigdemont amb Jordi Jané com a conseller d'Interior. 

A Domènech la podria substituir Juli Gendrau, actual director de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament, que té a càrrec seu els Bombers de la Generalitat. 

Gendrau és la primera peça que es mou, però entre els nous nomenaments previstos hi ha el del director general de la Policia, fins ara vacant després de la dimissió de Pere Soler arran de la imputació de l'Audiència Nacional per sedició i pertinença a organització criminal, juntament amb la resta de la cúpula d'Interior. 

Després del nomenament del primer pilar, Brauli Duart, com a secretari general d'Interior, s'incorporen al nucli dur Andreu Joan Martínez i Manel Pardo, com ha avançat El Nacional. Andreu Martínez, que va ser director general de l'Administració de Seguretat en l'època de Felip Puig, serà el nou cap polític dels Mossos d'Esquadra. Aquesta setmana el nomenaran director general de la Policia en substitució de Pere Soler destituït pel 155 i investigat per l'Audiència Nacional.

Manel Pardo torna a Interior per dirigir els Bombers de la Generalitat. Ja havia estat director general de Protecció Civil amb Felip Puig, i actualment és el director dels Bombers de Barcelona.