El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha animat aquest dimecres els Mossos d'Esquadra perquè no deixin de ser el cos policial del qual els catalans se senten "orgullosos", "passi el que passi i més enllà de crítiques excepcionals, temporals i puntuals", i els ha demanat que no canviïn de model de seguretat.

Buch també ha admès que, tot i que l'autoavaluació interna dels Mossos és "constant", la societat "potser no la coneix prou". Així, ha elogiat la policia catalana, recordant que és la segona institució més valorada pels catalans, segons l'últim CEO, i ha assegurat que el seu model policial es basa en l'excel·lència, la proximitat, la mediació i l'autoavaluació. En aquest sentit, ha dit que tothom pot cometre errors, però el principal encert és reconèixer aquest error i corregir-lo.

Buch ha assegurat que la policia catalana té la capacitat i el talent, i també les eines, que si cal reforçarà la Generalitat, per afrontar els reptes de seguretat de Catalunya. A més, ha reiterat que el cos té la seva confiança com a conseller, sobretot per mantenir un model públic de seguretat propi.

Buch ho ha dit durant la inauguració de les cinquenes jornades internacionals de crim organitzat, centrades en el tràfic il·lícit. Des d'aquest dimecres fins divendres hi haurà ponències i xerrades d'experts policials, juristes, criminòlegs i altres sobre el tràfic de drogues, amb exemples de Galícia, Gibraltar, Holanda i Mèxic, sobre el tràfic d'immigrants, de dades informàtiques, d'armes i de diners.

El conseller ha dit que el crim organitzat representa un repte per a la policia i la societat i que actualment té el perill de la seva constant renovació i la internacionalització. Entre els diversos elements de tràfic, Buch ha destacat que per ell un dels més greus és el de tràfic de persones per a l'explotació laboral, sexual o de tràfic d'òrgans.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat