El conseller de l'Interior, Miquel Buch, ha denunciat que estan treballant contra el coronavirus "amb camisa de força" per decisió del govern espanyol, en retirar les competències de protecció civil. Buch ha lamentat que actualment no saben com s'ha d'aplicar a la Conca dÒdena, que té confinament perimetral, el confinament total dictat pel govern espanyol, a l'espera del que publiqui el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

"Estem subordinats al Gobierno de España (sic) per saber què hem de fer ara a la Conca d'Òdena", ha insistit en roda de premsa.

El Govern espera també que el Consell de Ministres de dimarts vinent resolgui la situació dels treballadors de la Conca d’Òdena, que des del 12 de març no poden anar a la feina.

Buch ha demanat a la població en general "no abaixar la guàrdia". "Som els que portem el virus i som els que podem aturar la seva expansió", ha recordat, mentre recomanava rentar-se les mans i mantenir la distància prudencial del metre i mig si ser surt a comprar aliments.

El conseller ha detallat que en les últimes 24 hores s'han identificat 9.600 persones i 8.883 vehicles. I s'han fet 35 detencions i 2.343 actes de denúncia contra persones que incomplien la normativa. També s'ha tancat un local i no hi ha hagut cap denúncia a establiments comercials.

Al túnel del Cadí fins a les 12 del migdia havien passat 65 vehicles, quan en circumstàncies normals acostumen a circular-hi el diumenge prop de 3.000.