El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha responsabilitzat els convidats del Rei a l'acte de lliurament de premis de la Fundació Princesa de Girona dels problemes que van tenir per accedir al Palau de Congressos on es feia l'acte. El conseller diu que es van negar a fer servir els autobusos que s'havien posat a la seva disposició.

Els Mossos d'Esquadra van blindar ahir el Palau de Congressos i l'Hotel Juan Carlos I, però no van poder evitar la concentració just a tocar del cordó policial. Es calcula que unes 10.000 persones es van concentrar a la Diagonal, que va estar tota la tarda tallada al trànsit. Però, a més, alguns grups es van moure per manifestar-se davant altres accessos, com ara els posteriors.

Això va provocar que alguns convidats haguessin de passar pel mig de la concentració i es van trobar amb situacions complicades i amb alguns problemes a l'hora d'entrar a l'acte. Els accessos es tancaven a les 17 hores per als convidats. L'acte havia de començar a les 18 hores, però finalment va començar amb uns 20 minuts de retard.

"Hem de destacar que no hi va haver incidents greus, si bé és cert que vam tenir unes dificultats d'algunes persones que van tenir, doncs això, dificultats a l'hora d'accedir al recinte per la manca de voluntat de no utilitzar els autobusos que l'organització va posar a disposició, que van utilitzar la majoria dels assistents i que van entrar amb la màxima seguretat", ha dit Buch defensant també el dispositiu dels Mossos que va complir amb el seu objectiu.

L'organització de l'acte va preparar 30 autobusos per als convidats, dels quals només se'n van utilitzar 10. Molts d'ells van optar pels cotxes. "1.300 cotxes era pràcticament impossible", ha dit el conseller Buch. El titular d'Interior ha explicat que els convidats que van accedir a l'acte amb els autobusos ho van poder fer amb normalitat. Amb tot, ha matisat que els que no van fer servir els autocars, i van anar pels seus mitjans, alguns dels quals van travessar la multitud a peu, "van tenir incidents molt menors". 

Amb tot, el conseller d'Interior, Miquel Buch, diu que en la concentració antimonàrquica no hi va haver cap incident greu i es van garantir tots els drets, tot i algunes dificultats d'accés dels convidats que entraven a peu. Els Mossos, ha explicat Buch, van intentar obrir "puntualment i de forma extraordinària" algun punt del cordó policial, però no van modificar el pla previst inicialment.