El periodista Antonio Baños ha fet una brutal predicció per al PSC, que el deixaria fora del Parlament arran de la seva gestió de la pandèmia de la Covid-19.

El passat dilluns el Tribunal Suprem (TS) va donar llum verda a la inhabilitació per un període d'un any i mig del president de la Generalitat Quim Torra, cosa que va activar el rellotge electoral a Catalunya. De fet, si cap formació política presenta un candidat, tot apunta que les eleccions tindran lloc el dia dels enamorats, el 14 de febrer del 2021, tal com va apuntar el president de la Mesa del Parlament, Roger Torrent, el passat divendres. 

iceta monica lopezEl líder del PSC, Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu / Mònica López

Crítica per la gestió de la pandèmia

És en aquest context que Baños ha llançat aquest diumenge el seu dard cap el PSC. "Com tregui pit de la gestió d'Illa en la Covid, el pagament dels ERTES i de les ajudes socials, el PSC passarà a ser extraparlamentari", ha apuntat l'exdiuputat de la CUP i membre de l'actual secretariat de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC).

Baños ha realitzat aquesta piulada després que el líder del PSC, Miquel Iceta, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, traguessin pit de la gestió que ha dut a terme el PSOE per fer front a la pandèmia en l'escola virtual de la tardor de la formació.