La periodista Pilar Rahola s'ha mostrat indignada per la progressiva supeditació de les institucions catalanes a la Junta Electoral Central (JEC). Rahola ha reaccionat així quan al programa Preguntes freqüents de TV3 s'ha analitzat la possibilitat que el Parlament retiri l'acta de diputat al president Quim Torra, acceptant l'ordre de la JEC. Rahola dona per fet que després de prendre-li l'acta forçaran la destitució de Torra com a president.

"Si per una pancarta ens treuen el president de la Generalitat, ja pleguem i que es quedin l'autonomia, que és una autèntica merda", ha deixat anar. L'afirmació no ha estat en el seu espai fix al programa, sinó en una conversa més informal amb la presentadora, Cristina Puig.

El Parlament ha decidir en principi demà si accepta el requeriment que li ha fet la JEC, per retirar a Torra l'acta de diputat. 

El vicepresident del Parlament Josep Costa (JxCAT), va reiterar en el programa que "la JEC no és ningú per donar ordres ni mandats de compliment obligat al Parlament de Catalunya”. Amb aquesta afirmació, Costa ha dit que una vegada el Parlament hagi pres la decisió de no secundar la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, no desobeirà ningú perquè la JEC no és un organisme que "pot donar ordres i mandats" al legislatiu.