La Comissió Europea (CE) ha tombat avui el projecte de pressupostos del govern d'Itàlia per al 2019 i ha demanat a l'executiu italià que presenti un nou esborrany. La decisió, sense pecedents, té lloc després del desafiament del govern italià, que ha assegurat que no té cap intenció de canviar el pressupost, que incompleix les normes comunitàries.

"Per primera vegada la Comissió està obligada a demanar a un país de l'eurozona que revisi el seu pla pressupostari", ha assegurat el vicepresident de l'executiu comunitari per a l'Euro, Valdis Dombrovskis, en una roda de premsa després de la reunió del col·legi de comissaris en el que s'ha abordat la qüestió. El govern d'Itàlia té ara tres setmanes per a remetre el projecte pressupostari actualitzat.

Dombrovskis ha explicat que les clarificacions aportades per l'executiu de Roma no són convincents per canviar la seva conclusió que hi ha un "incompliment particularment greu" de les recomanacions que Brussel·les va fer al país. "El govern italià està anant obertament i conscientment contra els compromisos que va fer ell mateix i amb altres estats membre", va afirmar.