Poc s’ho podia pensar l’equip de campanya del candidat del PP i ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández, que hauria d’agrair als anglesos la decisió en referèndum d’abandonar la Unió Europea.

Després de dos dies on s’ha demanat per activa i per passiva la seva dimissió, arran del contingut de la conversa que va mantenir amb el director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, el Brèxit ha marcat l’agenda del dia i el tancament de campanya, desplaçant l’afer Fernández, al tema dos.

L’últim acte d’aquesta campanya electoral de Fernández Díaz ha estat una “trobada virtual” amb els candidats de les quatre demarcacions que ha estat seguida en directe per un miler de persones.

Frau democràtic

Fernández Díaz s’ha referit a l’afer de les filtracions i ha retret als altres partits polítics que no hagin condemnat, en primer lloc, la gravació de les converses. “M’ha tocat ser protagonista de la campanya, per un fet que pertany al gènere més negre de la democràcia. Quan a Espanya es parla de regeneració i d’elevar el nivell de qualitat democràtica del nostre país, s’ha produït un fet no només delictiu sinó antidemocràtic” i ha afegit que la voluntat de tot plegat, a banda de perjudicar-lo, és alterar la voluntat dels votants.

El Brèxit

Fernández Díaz ha apel·lat els votants que els facin confiança perquè, amb el resultat del referèndum, el popular apunta que encara hi ha més motius per votar un partit com el PP. “Cal un govern fort per evitar els extremistes i populistes”, ha afirmat.

Després d’insistir que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea és una mala notícia pels britànics però també pels espanyols; ha reconegut que “és un cop dur per Europa però que seguirem endavant. Qui ensopega i no cau, a la vida avança dues vegades”.