Pedro Sánchez ha decidit tocar el violí. Aquest dilluns, a Madrid, ha presentat un programa de 35 propostes, que s’afegeixen al programa presentat durant l’últim mes. D’aquesta trentena de proposicions, només hi ha un punt per a Catalunya. En aquest, els socialistes es limiten a proposar “impulsar el diàleg, sempre dins la Constitució”. Sense més detalls que això, una defensa de l’Estat de les autonomies.

“Apostem per un Estat de les Autonomies fort i cohesionat”, defensa el PSOE en el document que ha difós. I desenvolupen la seva proposta: “Millorarem la col·laboració institucional amb totes les comunitats autònomes i abordarem el conflicte de convivència a Catalunya impulsant el diàleg entre catalans i també entre el Govern d’Espanya i la Generalitat de Catalunya, sempre dins la Constitució”.

 

Aquí acaba tot el que proposen els socialistes per al conflicte català, en un context marcat per la sentència del Tribunal Suprem. Entre els compromisos que fa Sánchez, hi ha un nou increment del salari mínim, augmentar les pensions, la reforma de la legislació penal per garantir el “sí és sí”, l’abolició de la prostitució, la regulació de l’eutanàsia o la substitució de la llei mordassa per una nova llei de seguretat ciutadana.

En la presentació de les 35 propostes, Pedro Sánchez ha insistit que “primer llei i després diàleg”. En aquest sentit, ha advertit que “el diàleg per a retorçar la llei no entra en les coordenades del PSOE”. Ha insistit que “a Catalunya existeix un problema de convivència”, res més que això.