El Congrés dels Diputats s'acosta cada vegada més a una aula plena d'adolescents amb les hormones revolucionades. Crits, esbroncades, escarafalls, cops a les taules, insults, la professora Meritxell Batet reclamant ordre cada dos per tres i demanant que callin "els alumnes" d'una punyetera vegada.

Ara bé, el passat 10 de setembre algú va posar la cirereta del pastís: un xiclet enganxat a un escó. Concretament, al seient del diputat de Ciutadans, Marcos de Quinto. Segons apunta eldiario.es, durant l'inici del primer ple després de les vacances d'estiu, De Quinto va advertir d'aquest fet al company de pati, Miguel Ángel Gutiérrez, secretari general del seu grup parlamentari, i aquest va reclamar l'ajuda d'un dels uixers que presta assistència als diputats durant els plens.

No obstant, la sessió havia començat a les tres de la tarda i el seient del diputat no va ser substituït fins que va finalitzar el Ple. L'escó de Marcos de Quinto està situat a la quarta fila de l'hemicicle i envoltat de diputats de la seva mateixa formació política. A la seva dreta se seu Juan Carlos Girauta i a la dreta de Girauta hi ha un passadís que porta a la zona on se situen altres grups polítics.

Actualment no es coneix el propietari del xiclet, però la situació política actual fa que De Quinto hagi de sospitar de qualsevol dels membres de la cambra, inclús del seu propi partit, on les escissions estan a l'ordre del dia.