"Ordre!", ha cridat el vicepresident del Parlament enmig del guirigall. Ha estat durant el torn d'intervenció de la cap de l'oposició al debat sobre el relleu de conselleres al Govern de la Generalitat. Inés Arrimadas ha arrencat amb contundència fent ús dels famosos articles que va escriure Quim Torra fa anys i que Ciutadans ja va treure i utilitzar durant la investidura del president. 

Arrimadas ha retret a Torra que feliciti Laura Borràs pel seu fitxatge a les llistes per anar al Congrés i, en canvi, a ella no. "Les bèsties amb forma humana sembla que no podem defensar Catalunya". Ha passat tan bon punt ha començat el ple. En aquell moment, Josep Costa, que exercia de president del ple perquè Roger Torrent havia sortit, l'ha tallat recriminant-li que "no anem per bon camí" i que segons mana el reglament té l'obligació de mantenir respecte a la resta de membres de la cambra. La líder de Ciutadans s'ha exclamat, recordant que l'únic que feia era recordar paraules que havia fet servir el mateix Torra. En aquest sentit ha puntualitzat que no estava usant el terme "bèsties humanes" per referir-se al president, sinó que va ser ell qui els va qualificar en aquests termes.  

Al mateix temps, José María Espejo-Saavedra, de Cs i membre de la mesa, ha escridassat Josep Costa. Estava assegut a un pam d'ell. Carlos Carrizosa ha demanat la paraula per denunciar que estaven patint "censura". Des dels comuns, el PSC i el PP han donat la raó a Ciutadans. Tots tres han pres la paraula per deixar clar que no consideraven que Arrimadas hagués vulnerat el reglament. 

En aquell moment ja havia tornat el president Roger Torrent, que s'ha compromès a revisar els fets.