L'advocat Gonzalo Boye ha assegurat al programa Estat de la Nació de TVCAT, que "arribarà un moment en el qual tindrem tres presidents de la Generalitat legítims: el president Puigdemont, el president Torra i el president que hagi estat escollit en les eleccions vinents". Boye ha donat per fet que la Justícia europea exculparà el president Torra. 

Durant l'entrevista, l'advocat ha parlat del recurs presentat davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) a Luxemburg contra la denegació que la Comissió Europea va fer contra la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) per a sancionar Espanya, presentada per l'Assemblea Nacional Catalana i el Consell per la República. Boye ha assegurat que ha sortit "content" de la vista, ja que mai ningú havia parlat "davant de 3 jutges al TJUE d'un problema de discriminació a les minories dins l'Estat espanyol, ni de com la Comissió Europea continua mirant cap a altra banda".

L'advocat ha defensat el sentit de la causa. "El que s'està plantejant és una iniciativa ciutadana per tal de garantir els drets de la minoria nacional catalana i ajudar en el procés de democratització d'un Estat que té un problema sistèmic". 

Segons Boye, el delicte de sedició "s'hauria de derogar, ja que és un delicte poc democràtic" i l'amnistia seria "la fi d'un procés en el qual es negocien moltes coses. Seria un punt final, no intermedi". Davant la previsió dels que els mesos vinents seran "molt intensos", assegura que "mentre segueixin reprimint una opció política catalana, jo els seguiré defensant" tot i que el fet que els advocats com ell tinguin tant protagonisme "és un símptoma d'anormalitat democràtica".