L'advocat Gonzalo Boye té molt clar el perquè de l'operació policial d'aquest dilluns en què es van detenir 9 independentistes per ordre de l'Audiència Nacional: "Fan com a Turquia, es prepara l'ambient". En una entrevista al programa Tot es mou de TV3, Boye ha atribuït l'operatiu de la Guàrdia Civil a una "preparació per a la sentència" del judici al procés. 

Boye ha volgut donar algun consell als detinguts i els ha recomanat que no declarin: "Si la causa està declarada secreta el més aconsellable és no declarar, és millor que esperin a declarar quan hagin llegit la causa".

De la mateixa manera, l'advocat ha titllat l'operació de "desplegament exhibicionista de la Guàrdia Civil" i ha acusat el cos policial d'editar els vídeos que van difondre: "Si la causa és secreta no hauríem d'haver vist el vídeo de l'escorcoll de la Guàrdia Civil...", ha apuntat. 

Gonzalo Boye ha recordat que l'independentisme és un moviment no violent i per això ha criticat les acusacions de terrorisme; "acusar de terrorisme és molt seriós, no es pot banalitzar, no saben lluitar contra la no-violència".

L'euroordre contra Puigdemont

Finalment, Boye ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat sobre la possibilitat d'una tercera euroordre contra el president a l'exili, Carles Puigdemont, un cop hagi sortit la sentència: "quan es va retirar la segona euroordre fa un any jo ja vaig dir que n'hi hauria una tercera, estem preparats".