L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha assegurat aquest dimarts que està convençut que l'ONU es pronunciarà sobre la seva imputació per part de l'Audiència Nacional per blanqueig de capitals. Aquest dilluns un grup d'advocats internacionals va denunciar la investigació a l'òrgan internacional en considerar-la un "atac" contra el lletrat fruit d'una "denúncia de mala fe processal".

Boye ha defensat que la situació és "molt greu" i, per això, espera una resposta internacional. A la vegada, però, considera "previsible" que es produïssin aquests tipus d'"atacs" i diu que "no és el primer que ha rebut en els anys que porta defensant Puigdemont".

L'advocat de Puigdemont, en una entrevista al Tot es mou de TV3, ha nedat i guardat la roba. Diu que té la consciència tranquil·la, però també que té clar "per què passen les coses i quan", i és que l'escorcoll i citació de Boye com a imputat per un delicte de blanqueig de capitals per presumpte narcotràfic arriba una setmana després que el jutge Pablo Llarena hagi dictat una nova euroordre i pocs dies després que l'advocat acompanyés Carles Puigdemont a la compareixença de la fiscalia belga.

A ningú se li escapa què pot passar si demà, quan Gonzalo Boye declari, l'Audiència Nacional decideixi la presó com a mesura cautelar. Puigdemont es quedaria sense defensa en mig d'un possible procés d'extradició.

La suposada implicació de Boye en aquest cas de narcotràfic surt a partir d'una acusació d'un detingut el mes de juliol. Però l'escorcoll i la imputació de l'advocat no ha arribat fins ara. "La justícia té els seus tempos", diu l'advocat, tot i que també relaciona la seva acusació amb el paper que desenvolupa com a defensa de Carles Puigdemont: "No és el primer dels atacs que he rebut en aquests anys de defensa de Carles Puigdemont i era previsible que es produïssin atacs".

Si dimecres l'Audiència Nacional tanca a la presó Boye o li impedeix sortir del país, "si l'advocat no el pot defensar perquè s'ha actuat contra ell, quines garanties té Puigdemont en el cas de ser entregat a Espanya?", diu.

La policia es va endur en els escorcolls un clonat del mòbil de Gonzalo Boye i diversos mails. Però l'advocat adverteix que s'equivoquen si creuen que l'estratègia de defensa està en el seu telèfon i confia que no es filtri.