L'advocat dels consellers a l'exili Toni Comín i Meritxell Serret, Gonzalo Boye, ha assegurat que la situació de presó de Carles Puigdemont és "provisional" i que l'extradició no està "ni molt menys decidida". En declaracions aquest matí a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio, l'advocat ha qüestionat el relat "triomfalista" dels darrers mesos de l'Estat Espanyol.

"A finals d'octubre, el relat oficial deia que en 15 o 30 dies tot el Govern a l'exili estaria entregat a Espanya. Si finalment Alemanya no extradeix el president seria un "cop dur" en el relat del Govern de Rajoy", ha explicat Boye. "És un relat que, de moment, no s'ha traduït en realitat", ha afirmat.

A més, l'advocat de Comín i Serret ha recordat que "no només es tracta de buscar si hi ha el mateix delicte tipificat en els dos països sinó si els fets imputats en un país també són constitutius de delicte en l'altre". Per aquest motiu, confia que el concepte de violència que maneja Llarena no s'entengui igual en els "països democràtics". "Estem parlant només de dret a manifestació, dret a discrepar i dret a independitzar-se", ha conclòs Boye.