L'advocat del president Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha protagonitzat un acte celebrat la tarda d'aquest dijous al Centre Cívic del Fort Pienc de Barcelona on s'ha preguntat: "Si no hi ha immunitat per què no cursen l'euroordre?". La sala ha quedat plena a vessar i alguns assistents han hagut de marxar per la limitació de l'aforament.

D'aquesta manera Boye ha denunciat la negativa per part de l'Estat a reconèixer immunitat al president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín perquè puguin recollir la seva acta d'eurodiputat al Congrés dels Diputats. Boye ha advertit que Espanya haurà d'entrar en un "procediment que porten dos anys tractant d’evitar", en referència a la internacionalització del procés.

"Primer ens van dir que no es podien presentar, van haver de corregir; després van ser les urnes que els van convertir amb més de dos milions de vots en eurodiputats i ara diuen que no…", ha comentat deixant clar que mantindrà el pols amb l'Estat.

Boye ha defensat el seu posicionament explicant que "l’article número dos del tractat de Lisboa estableix un espai de lliure circulació de mercaderies i de persones així com de seguretat jurídica". En aquest sentit, el lletrat del president a l'exili ha subratllat que un tribunal europeu acabarà valorant les traves que posa l'Estat als seus defensats. 

Pel que fa al futur dels presos, Boye ha previst que la sentència serà a l'octubre i que portaran els presos fins a Madrid per fer-los la lectura de la sentència. Serà aleshores, segons l'advocat, quan el destí dels dirigents independentistes per complir la sentència serà la moneda de canvi que utilitzarà el govern espanyol, presidit per Pedro Sánchez, per aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat. El lletrat també s'ha atrevit a afirmar que Manuel Marchena serà nomenat president del Consell General del Poder Judicial pels serveis prestats.

Boye ha estat acompanyat a l'acte pel politòleg Ramón Cotarelo, l'assessor del president Puigdemont Aleix Sarri i la membre de la Crida Nacional Rosario Palomino. Cotarelo ha instat als actors independentistes a prendre la iniciativa convocant eleccions plebiscitàries i amb una llista unitària "amb determinació de proclamar la independència si surt el 50%+1".