El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha pres la decisió de reforçar el Jutjat Central d'Instrucció Número 6 de l'Audiència Nacional, que dirigeix el magistrat Manuel García Castellón, instructor de la investigació a membres dels CDR així com macrocauses com els casos Villarejo, Púnica i Lezo.

Segons ha avançat El Mundo, l'elegit per realitzar aquestes tasques de suport és el magistrat Joaquín Gadea, jutge d'Adscripció Territorial (JAD) destinat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Va ser jutge de suport de García Castellón i un dels responsables de l'enjudiciament i condemna per desobediència al president de la Generalitat, Quim Torra, per no retirar una pancarta amb el llaç groc en defensa dels presos polítics i exiliats.

Gadea tindrà ara la funció d'ajudar García Castellón en casos com Púnica i Acuamed, que han de finalitzar per llei la instrucció en els propers mesos.

L'estupefacció de Boye

Per la seva part, l'advocat Gonzalo Boye ha expressat la seva estupefacció per aquest nomenament recordant que "han nomenat per a la Nacional al jutge Gadea que va formar la Sala que va enjudiciar pl president".

 

 

"I aquí ho deixo", ha reblat l'advocat, donant a entendre que el nomenament no té res d'innocent.