"Emetre credencials indegudes és delicte. Tinc l'ordre de Torra d'anar fins al final". Així ho ha afirmat l'advocat del president Quim Torra, Gonzalo Boye, que ha tornat a qualificat de "barbaritat" la decisió de la JEC i el fet que el Tribunal Suprem hagi descartat prendre mesures cautelaríssimes contra ella. En aquest sentit, ha recordat que "la JEC no és un òrgan competent per inhabilitar un president autonòmic" i que Torra "continua sent diputat". "El que tenim aquí és un acte subversiu per part de la JEC", ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio. 

A més, ha recordat que la llei estableix que per ser escollit president s'ha de ser diputat, però que hi ha un buit legal sobre si ho pot seguir essent un cop ja no és membre de la cambra. "L'única cosa en què estem d'acord la JEC, la JEP i nosaltres és que el càrrec de diputat al Parlament és una condició per ser president però no per continuar sent president", ha afegit en aquest sentit.

Per la seva banda, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en una entrevista a Rac 1, ha volgut deixar clar que no reconeix la resolució de la JEP de deixar vacant l'escó del president: "La llista de JxCat no correrà en cap cas. Torra és diputat".