L’advocat dels consellers a l’exili, Gonzalo Boye, ha assegurat en una entrevista al programa Més 3/24 que el cas de les euroordres contra els consellers a Bèlgica  es va “guanyar per alineació indeguda” però que, en canvi, el cas del president Carles Puigdemont a Alemanya es “guanyarà per golejada”. Continuant amb les metàfores futbolístiques, Boye s’ha mostrat molt segur de tenir la situació legal de Puigdemont de part seva i ha insistit que “no volem guanyar per “3-0”, sinó per “6-0”.

Boye també s'ha dirigit directament al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena a qui ha recomanat que no "faci el ridícul" per tercera vegada a Alemanya. "Ens trobem davant d'una segona resposta negativa d'Alemanya. I la pregunta és: Vol fer un altre cop el ridícul el jutge Llarena?", ha etzibat.

Aquestes paraules de l’advocat arriben el mateix dia en què la justícia alemanya ha rebutjat els càrrecs de rebel·lió contra el president i s’ha negat també a empresonar-lo per risc de fugida. El mateix Boye s’havia anticipat a aquesta decisió amb una intrigant piulada.

“En aquest judici venim a guanyar”, ha declarat, però “per guanyar ens han de deixar jugar”. “Quan juguem, es notarà”, ha afegit.