L'advocat Gonzalo Boye va acudir dilluns al Congrés, acompanyat d'un procurador, per formalitzar el tràmit d'acatament de la Constitució "per imperatiu legal" de Carles Puigdemont i Toni Comín com a diputats del Parlament Europeu. Això no obstant, no se li va permetre participar en l'acte formal d'acatament dels nous eurodiputats i públicament es va explicar aquesta negativa com un rebuig de l'acta notarial aportada pel lletrat.

Les gestions de Boye, però, no es van limitar a acudir a l'acte. Un cop constatat que no se li permetia participar en l'acatament públic, es va dirigir al registre de la Junta Electoral Central per entrar el document on denunciava que s'ha vulnerat la immunitat parlamentària dels seus defensats, a més de presentar la promesa d'acatament a través d'un document fefaent. Així mateix, l'escrit planteja altres fórmules possibles per fer l'acatament i exposa la jurisprudència del TC que avala la possibilitat que aquest no sigui presencial.

Document registre Boye JEC

El document va ser finalment registrat a les 14,20 hores davant del registre general de la JEC, com mostra el segell d'entrada. El registre de la documentació obligarà, segons els advocats de Puigdemont i Comín, a la Junta Electoral a donar resposta, per la qual cosa, els lletrats esperen que la JEC es pronunciï sobre la seva petició aquesta mateixa setmana.

Boye ha celebrat aquest vespre un acte a Reus (Baix Camp), davant unes 500 persones, que ha superat de llarg la previsió inicial d'assistència. 

Boye a Reus EN

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat