La CUP ha exigit al Govern que s'aprovi la llei de Transitorietat Jurídica abans de l'1-O per a evitar possibles envits de l'Estat i que n'expliqui el seu contingut de manera immediata. Així ho ha expressat la diputada cupaire Mireia Boya en una jornada de debat celebrada aquesta tarda en la Universitat Catalana d’Estiu, que se celebra a Prada (Conflent).

Quatre representants de partits polítics independentistes han confrontat aquesta tarda la recta d’esdeveniments de cara al referèndum de l’1 d’octubre. El debat l’han protagonitzat quatre diputats del Parlament: Violant Cervera (PDeCAT), Ferran Civit (ERC), Mireia Boya (CUP) i Antoni Castellà (Demòcrates). En el debat s'han apreciat diferències pel que fa al moment de l'aprovació de la llei del referèndum, si després o abans del referèndum de l'1 d'octubre.

Aprovar la llei de Transitorietat...

La diputada cupaire ha exigit a la resta de parlamentaris presents que la llei de Transitorietat Jurídica s'aprovi abans perquè de no ser així, segons Boya, el Govern i el Parlament podrien trobar-se impediments. "Podrem tornar al Parlament amb un ple ordinari amb Forcadell, Puigdemont i Junqueras inhabilitats?", s'ha preguntat Boya.

En aquest debat la representant del PDeCAT, Violant Cervera, ha explicat que el Govern manté el seu compromís d'aprovar el text tot i que ha explicat que encara no saben en quin moment. "La llei de Transitorietat Jurídica s’aprovarà, el que no podem dir és quan", ha explicat Cervera, que ha afegit que la llei prioritària en aquests moments és la del referèndum. 

... i explicar-la "ja"

“S’ha de començar a explicar ja”, ha demanat la representant cupaire que ha assegurat que de fer-se públic el contingut de la llei, el vot favorable a la independència augmentaria. 

Boya ha recordat que el contingut de la llei permet la recuperació de legislacions que han estat suspeses pel Tribunal Constitucional, l'impost a les nuclears i el dret a l'habitatge. A més, la cupaire ha destacat que el text legal permetrà resoldre dubtes com el pagament d'impostos en la Hisenda catalana. "La gent ho ha de saber perquè això podria sumar més gent al 'sí'", ha exposat molt convençuda davant els seus companys parlamentaris.