L'eurodiputat francès José Bové ha volgut donar un suport explícit als presos polítics i ha intervingut aquest diumenge a l'acte central d'ERC a Barcelona. Bové ha assegurat que ha vingut perquè a Europa "els drets i les llibertats no  estan sent respectats" i ha defensat que "mentre hi hagi un sol pres polític, jo estaré al vostre costat". En un discurs molt contundent, Bové també ha volgut avisar a Espanya i les institucions europees que si el dia de la constitució del Parlament Europeu el candidat d'ERC, Oriol Junqueras, no pot ser a Estrasburg "aquell parlament no serà una cambra legitima".

L'eurodiputat també ha retret a la UE que "no hagi començat procediments contra Madrid quan ho ha fet amb l'Hongria d'Orban". "Aquí a Espanya hi ha persones a la presó per defensar els drets dels pobles a decidir el seu futur.", ha insistit en aquest sentit. Per altra banda, Bové també ha volgut recordar que "fa gairebé 100 anys, un antecessor vostre, Lluís Companys, era a la presó també i va ser escollit sent a la presó" pel que ha demanat fer el mateix. 

"Ara ens toca fer el mateix, alliberar-los amb els nostres vots. Si amb la constitució d'aleshores Companys va ser alliberat, pot la constitució d'ara deixar-los a la presó? Serà més restrictiva que la de l'època de Companys?", ha insistit. Per acabar, Bové ha volgut ressaltar que mentre els independentistes han estat "reprimits amb violència", sempre han respost "pacíficament", pel que ha  volgut mostrar al seu suport a la candidatura de Junqueras i a la resta de presos.​