El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha endurit el seu discurs durant l’últim acte de campanya abans de les eleccions i ha carregat durament contra les mobilitzacions de l’1-O i, concretament, contra Roger Español, ja que ha justificat que perdés un ull durant durant una càrrega policial davant l'escola Ramon Llull de Barcelona.

“Em sap greu que li traguessin l’ull, però el ‘tio’ havia llençat tanques a la policia”, ha justificat Bou, que ha afegit que “això no es pot fer”, tirar tanques, no dispara bales de goma. “Centenars de milers de persones al carrer llancen el poble català a l’abisme, les tropes de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional tenen ordres directes d’impedir un referèndum il·legal, i bé, un ull, un ullet”, ha dit Bou.

El candidat també s’ha dirigit als nous líders de la Cambra de Comerç de Barcelona, la majoria de la llista independentista proposada de l’ANC, i els ha titllat de “púrria”. Ha avisat de la seva intenció de “perjudicar l’economia” i de “fer boicot a empreses espanyoles”.