Explosives declaracions del líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou. Quan ja fa gairebé un mes del fracàs del PP a les eleccions del 14-F, en què va quedar com a vuitena i última força política amb només tres escons, Bou ha demanat uns quants caps.

"Hi ha persones amb noms i cognoms que haurien de sortir del partit. O surten ells o surto jo", ha assegurat en una entrevista al 'Cafè d'idees' de Ràdio 4 i La 2. Tot i que no ha volgut donar noms, no se n'ha estat d'insinuar qui hauria de plegar: el mateix president del PP català, Alejandro Fernández.

"És un gran tipus. És un home que ho té tot al cap, és un gran analista i un gran orador. Però s'han de tenir més coses", ha dit. Preguntat sobre què li falta, Bou ha estat clar: "Fer un partit unit", i ha posat com exemple l'expresident del govern espanyol José María Aznar

Aquest posicionament tant de tot o res s'explica perquè, segons Bou, "sinó no tirarem endavant, tirarem enrere, i no me'n vaig per la claveguera". "Mai a la vida he perdut una guerra com aquesta", ha dit en to triomfal i ha lamentat que si es fessin eleccions municipals ara mateix "segurament no sortiria".

Ja a nivell més personal, Bou ha revelat que tot i que el partit el va recolzar molt durant la campanya de les municipals, "el dia següent em vaig adonar que no em volien, que el que havia de fer era marxar". "Doncs miri, jo em quedo. Perquè 37.000 barcelonins han dit que em quedi", ha reivindicat.

Tindrà efectes?

És un misteri si aquest posicionament tan crític tindrà efectes a la formació que lidera Fernández. Tanmateix, pel que el mateix Bou ha dit i pel que ha passat des que va ser escollit regidor de Barcelona, no sembla que el líder popular barceloní tingui gaire pes dins de la formació. 

Bou, que ha insinuat que el partit li fa cert 'mobbing', és un polític excèntric que representa l'ala més 'hooligan' i 'campechana' del PP de Catalunya. Tot i que moltes enquestes pronosticaven que es quedaria fora de l'Ajuntament, finalment va obtenir representació quedant per davant de la CUP i Primàries per pocs vots de diferència.