El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha carregat contra l’independentisme i l’ha titllat de “nacionalisme totalitari i colonitzador” que “més que estimar-se a ell, odia els altres”. “Un altre exemple de nacionalisme colonitzador era el partit nacionalsocialista obrer de Hitler”, ha deixat anar el candidat. Durant una conversa amb simpatitzants a casa d’uns veïns de Nou Barris, en el marc de les trobades ‘Bou a casa teva’, el candidat ha assegurat que els independentistes “són nacionalistes i no patriotes”.

“Els patriotes som nosaltres”, ha tret pit Bou, per després afegir que “ni Catalunya ni Barcelona seran mai independents”. El candidat també ha fet gala de la seva ascendència catalana i s’ha reivindicat com a “català de pota negra”, tot i que ha matisat que li importa “ben poc”. “Sóc català de cap a peus, però espanyol pels quatre costats”, s’ha definit Bou.

Bou ha fet aquest dijous l’última de les visites del projecte ‘Bou a casa teva’, on conversa amb veïns de Barcelona, normalment simpatitzants, sobre les seves propostes per la ciutat. Al pis de Nou Barris Bou ha berenat amb una quinzena de simpatitzants i diversos periodistes, encara que durant el col·loqui no hi han pogut accedir els mitjans gràfics. Durant aquesta conversa, ha carregat durament contra l’independentisme, que ha qualificat de “gran mentida” i que ha comparat al “nacionalisme” del dictador Adolf Hitler.

Bou també ha volgut recordar la seva “catalanitat”, que ja va mostrar a l’acte de presentació de la seva candidatura, on va remarcar que tenia dotze cognoms catalans, i s’ha autodefinit com a “català de pota negra”. Així, en preguntar als seus simpatitzants quants d’ells tenien família espanyola, Bou ha destacat que ell no podia respondre a això perquè era català “de cap a peus”. “Jo no tinc un ‘catalanímetre’, però el trec a les persones de JxCat i ERC”, ha assegurat Bou, que ha explicat que a ell no el poden “enganyar” perquè sap “què hi ha realment”.

El candidat també ha reivindicat la diversitat catalana i ha afirmat que sense les persones que als anys seixanta van emigrar de diversos punts d’Espanya cap a Catalunya ara mateix seria “un erm”. “Si ara és rica i plena és gràcies a vosaltres”, ha agraït Bou, en referència a l’himne català.

Durant la conversa, Bou ha denunciat la suposada voluntat de “dividir” els catalans del president de la Generalitat, Quim Torra, i l’ha acusat de voler utilitzar la ciutat “de forma espúria”. “Capital de la República Catalana? Però de què parla? No compta amb la majoria, de cap manera”, s’ha negat Bou.

El candidat ha acabat la visita conversant amb els veïns sobre les problemàtiques del barri, que han centrat en la delinqüència, el narcotràfic i la inseguretat. Bou ha apostat per un reforçament de la Guàrdia Urbana, una de les mesures estrella de la campanya, i per una “despolitització” dels Mossos d’Esquadra, que ha denunciat que té els comandaments “centrats en el procés”.