Els partits polítics que aspiren a conquerir l'alcaldia de Barcelona continuen atònits davant la possibilitat que l'exprimer ministre francès Manuel Valls encapçali la llista de Ciutadans. El líder d'Esquerra Republicana a la ciutat Alfred Bosch ha publicat al seu bloc una carta dirigida a Valls on qualifica la candidatura del francès d'"acudit". En el text, titulat "Barcelona no vol paracaigudistes caiguts del cel" li pregunta si li "convé saltar d'una nau francesa a les eleccions municipals de Barcelona 2019". "No et provoca rubor la idea? I no et sembla tot plegat un acudit", l'interpel·la directament. 

El candidat dels republicans a l'alcaldia de la ciutat comtal, posa en dubte que sigui "gaire intel·ligent" importar candidats que desconeixen la ciutat i titlla Valls de "polític marcià". 

Alfred Bosch qüestiona que pugui tenir debats sobres les obres de Glòries, els habitatges de lloguer social, els narcopisos, el model turístic o el transport públic, temes que segons Bosch "mereixen respecte i compromís polític" i que Valls segurament no té: "Vols dir que el tens, Manuel? Tu que només véns a Barcelona a intentar dilatar una carrera política ja esgotada?", es pregunta. Al mateix temps repte Valls a organitzar un debat sobre la Sagrada Família, el Parc Científic, el SuperComputador de Barcelona o la línia 9-10.

Ariet contra la independència

El líder republicà acusa l'exprimer ministre francès d'utilitzar la ciutat "com a trampolí personal" i com a "peça en l'escaquer del futur nacional" i es pregunta si de veritat "la millor aportació" que pot fer al debat sobre el futur de Catalunya és "aterrant a la Casa Gran per fer d’ariet contra la independència".