El líder d’ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha defensat la intervenció del president del Parlament, Roger Torrent, en una intervenció just abans d’emprendre un viatge a Madrid per visitar el vicepresident i líder d’ERC, Oriol Junqueras, a la presó d’Estremera. "Havia de defensar la llibertat d’expressió. Va dir veritats punyents", ha exposat el republicà, que ha emmarcat el missatge de Torrent en la celebració de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort en una crítica als poders fàctics de l'Estat.

"El que va fer va ser una denúncia dels poders de l’Estat que empren la repressió", ha assenyalat Bosch en un missatge dirigit clarament dirigit al govern espanyol, que ahir —representat pel ministre de Justícia, Rafael Catalá— va criticar durament el president del Parlament.

Bosch, que avui viatja fins a la presó d'Estremera per visitar el vicepresident Junqueras, ha avançat que li comunicarà formalment que serà ha estat l'únic precandidat a liderar la candidatura republicana de Barcelona el 2019 i que, per tant, serà l'alcaldable d'ERC. Ja en un to "Vull servir Barcelona perquè deixi de ser la capital dels problemes, si no de les solucions", ha comentat el republicà en una nova crítica a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

No assistirà al sopar amb el Rei

Bosch ​ha anunciat que no assistirà al sopar que se celebra aquest diumenge amb motiu del Mobile World Congress i que presideix Felip VI. Ha justificat aquesta decisió assegurant que el Rei representa els poders de l'Estat "que s'han dedicat a fer condemnes i posar gent a la presó per motivacions polítiques". "No em sembla que hagi de compartir taula amb ells", ha sentenciat.