El conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, ha defensat aquest dilluns el diàleg amb el govern espanyol, liderat per Pedro Sánchez, però li ha reclamat no deixar-se "segrestar" per la "ultradreta" i el "nacionalisme radical". Ho ha dit en una interpel·lació parlamentària, on també ha defensat que el canvi de govern a Espanya ha portat "alguns avenços", però que no n'hi ha prou quan "els presos continuen a la presó i quan els exiliats segueixen fora del país". 

A menys de quatre dies per la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, i en mig de les negociacions entre els dos governs per concretar una reunió, Bosch ha defensat que l'executiu català estén la mà a Sánchez, però li ha reclamat que "es dediqui a resoldre els problemes i no a crear-ne de nous". "Li demanem que s'avingui al diàleg i que respongui de forma política", ha afegit.

Per Bosch, però, la posició del govern espanyol "cada cop dona menys esperances", ja que considera que "s’ha sotmès al segrest per part de la ultradreta i del nacionalisme espanyol"

En aquest sentit, ha demanat que el diàleg sigui "mutu" i ha insistit que "les coses no es resolen empresonant, es resolen parlant". Per tant, ha defensat que hi ha "mà estesa", però també "fermesa", davant unes "injustícies inacceptables al segle XXI".

"Estem vivint el pitjor moment des de la transició espanyola pel que fa a drets civils i humans i pel que fa als funcionament de la democràcia", ha denunciat també durant la interpel·lació, en la que ha fet un repàs de les vulneracions de l'últim any, després de l'article 155.