El nou conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, s'ha estrenat aquest dimarts en el càrrec amb un viatge a Brussel·les. Allà s'ha reunit per primer cop amb el president a l'exili, Carles Puigdemont, i també s'ha trobat amb la delegada del Govern davant la UE, Meritxell Serret, així com amb diputats i eurodiputats interessats en la causa catalana.

Bosch, que va assumir el càrrec divendres passat, ha viatjat a la capital belga tot just acabar la seva primera reunió del consell executiu. En arribar, s'ha reunit amb Serret, així com amb eurodiputats de la plataforma Diàleg UE-Catalunya a Brussel·les i diputats de diversos parlaments europeus que han creat una xarxa de suport a Catalunya.

Tot seguit, el flamant conseller ha marxat cap a Waterloo on s'ha entrevistat amb Puigdemont. Segons ha explicat a través de les xarxes, la trobada ha servit per "parlar de la necessitat d'explicar Catalunya i la repressió" i s'ha centrat especialment "en la lluita pels drets civils". També s'ha parlat de "les grans línies que pensa defensar el conseller al capdavant del Departament" i que "es basen en tres principis: món, democràcia i solidaritat", segons apunta una nota del Govern.

La reunió té especial importància ja que ha tingut lloc dues setmanes després de primera reunió entre Puigdemont i el vicepresident Pere Aragonès, que va suposar l'inici del desgel de relacions entre el president a l'exili i ERC. A més, cal tenir en compte que en els cinc mesos que l'exconseller Ernest Maragall va estar al capdavant d'Exteriors no va entrevistar-se mai amb Puigdemont, tot i viatjar a la capital.

L'agenda del conseller continua aquest vespre a Waterloo, on se celebra un sopar amb diversos dels exconsellers que són a l'exili i els parlamentaris interessats en Catalunya. També hi participen el vicepresident del Parlament, Josep Costa, i la diputada de JxCat Aurora Madaula, entre d'altres.

Demà dimecres, Bosch aprofitarà l'estada a Bèlgica per fer la seva primera roda de premsa com a conseller, que tindrà lloc a la delegació del Govern a la capital belga, i després es reunirà amb tots els delegats de la Generalitat a l’exterior, que es desplaçaran fins a Brussel·les des de les respectives seus. 

A la trobada hi assistiran la delegada davant la Unió Europea, Meritxell Serret; el delegat al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén; la delegada a Alemanya, Marie Kapretz; la delegada als Estats Units d’Amèrica, Victòria Alsina; i el delegat a Itàlia, Luca Bellizzi. També hi serà la secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Natàlia Mas.