El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, espera "maximitzar" la projecció internacional de Catalunya després d'arribar al departament, ha dit aquest divendres en una entrevista a TV3.

Segons Bosch, renunciar a ser el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona a favor d'Ernest Maragall i passar a liderar la Conselleria de la qual era titular Maragall va ser "una decisió conjunta", que va prendre després de parlar amb el líder del seu partit, Oriol Junqueras, i més persones.

"Per a mi no va ser fàcil, però al final vaig arribar a la conclusió que podíem maximitzar la campanya a l'Ajuntament i també el que es feia a la Conselleria", ha dit Bosch, que ha matisat que els dos nomenaments no es van produir alhora.

Amb tot, ha admès haver tingut dubtes a l'hora d'acceptar el càrrec de conseller, encara que ha dit que se sent preparat per fer-ho: "M'il·lusiona moltíssim i crec que puc aportar moltes coses".

Agenda

El seu primer acte com a conseller serà visitar aquest mateix dilluns a la presó de Lledoners Raül Romeva, "la persona que legítimament encara hauria de ser el conseller".

També ha demanat reunir-se amb el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, amb qui ha diu que ha parlat "molt breument" i de qui ha criticat que sigui poc diplomàtic en les seves expressions sobre Catalunya.

A més, ha afirmat que anirà a les grans capitals del món a explicar que l'independentisme és cada vegada "més majoritari" a Catalunya i que obrirà una tercera tanda de delegacions de Catalunya a l'exterior.