El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat avui que el Parlament i el Govern català treballen "per donar cobertura legal al referèndum" i que també es donarà "cobertura als treballadors públics durant l'organització" d'aquesta votació.

En un acte a Barcelona, Bosch ha remarcat també que es garantirà tant la celebració del referèndum, com l'aplicació del resultat, segons un comunicat d'ERC. Respecte a les advertències del Govern espanyol davant l'anunci d'aquest referèndum, ha dit que "sens dubte" aquesta actitud respon "a una absència de projecte".

"Els que tenim projecte i sabem el que volem no tenim por. La democràcia no es pot escatimar. Tenim projecte i il·lusió", ha assegurat Bosch. Ha afegit que aquesta setmana que comença serà "clau", perquè tindrem "data i pregunta" per al referèndum, i això "serà un gran pas endavant en aquest procés que ens ha d'acostar a la plenitud democràtica i a allò que la gent vulgui decidir pel futur d'aquest país".