El líder d’ERC a la ciutat de Barcelona, Alfred Bosch, ha volgut condicionar la proposta de llista conjunta de l’independentisme per les eleccions municipals al projecte de ciutat que proposin les forces que l’integrin. “Quan ens diuen que hem d’anar units, nosaltres responem que fem-ho sota la fórmula Barcelona. Digues quina ciutat vols i et diré si ens podem posar d’acord”, ha contestat Bosch a la proposta d’unes primàries obertes de l’independentisme proposades pel professor i periodista Jordi Graupera.

Així s’ha expressat el líder d’ERC durant la presentació de la seva candidatura per les eleccions de l’any que ve i que ha fet aquesta tarda al recinte de l’Escola Industrial, on ha assegurat que aposta per una ciutat “global”, que no es limiti a ser una “capital de províncies”, però que sigui una ciutat “per les persones” i “amb les persones”. Per tot això, Bosch ha apostat per una Barcelona que progressi i que “intenti resoldre problemes” apostant per fer sumar “l’esforç i el talent amb la col·laboració i la il·lusió col·lectiva”.

Bosch ERC Barcelona 2019 - Sergi Alcazar

En aquest sentit, el líder d’ERC ha carregat contra l’alcaldessa Ada Colau a qui ha acusat de no entendre l’ADN de la ciutat de Barcelona. Bosch ha reconegut que Colau va saber les “il·lusions i esperances” d’alguns ciutadans l’any 2015, però ha defensat que “tres anys després totes aquelles esperances s’han convertit en desenganys”. Segons l’alcaldable d’ERC, “cal esforç per complir les promeses” i considera que l’actual alcaldessa no ha anat “prou a buscar la intel·ligència col·lectiva” per trobar solucions. “Barcelona s’ha convertit en la capital dels problemes”, ha defensat.

Per aquest motiu, Bosch ha presentat una bateria de set propostes on ha establert els eixos bàsics que defensarà el partit de cara a les eleccions municipals del 2019. Entre elles, destaca un pacte de ciutat per l'habitatge, avançar cap a la gratuïtat de les escoles bressol, una ciutat "més caminable" o una aposta per un turisme de qualitat. A més, ha proposat que Barcelona es converteixi en l'Acadèmia Digital d'Europa, unint tecnologia i educació, tot aprofitant l'èxit del Mobile World Congress.

ERC, però, també aposta per un Pla de Mobilitat que inclogui la unió del tramvia i de diverses línies de Metro. En aquest sentit, ha recordat que el seu partit va retirar el suport a la proposta de Colau per connectar el Tram per la Diagonal perquè ha defensat que aquest projecte "s'ha de fer bé" i que la proposta de l'equip municipal no la trobaven "intel·ligent". En aquest sentit, Bosch ha assegurat que "som partidaris de la unió per la Diagonal, però ens oposem a una inversió pública que beneficia els operadors privats".

Record per als presos i exiliats

L'acte de presentació de la candidatura, que duia per títol La fórmula Barcelona, ha començat amb un sentit homenatge als presos i exiliats. Bosch ha recordat els noms de totes els líders independentistes que són empresonats o en diverses ciutats europees per la repressió, que han rebut un fort i llarg aplaudiment acompanyat de crits de "llibertat". 

Carles Mundó Bosch Barcelona - Sergi Alcàzar

Entre els presents hi havia el conseller Carles Mundó, en llibertat amb mesures cautelars, a qui ha recordat i agraït el tancament de la presó Model.