Un Alfred Bosch molt encès ha replicat aquest dimecres al matí les acusacions i crítiques de Ciutadans per la decisió del Govern de mantenir els llaços grocs al palau de la Generalitat. El conseller d'Exteriors, Afers Institucionals i Transparència ha estat molt dur amb el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, durant la sessió de control, després que aquest l'hagués interpel·lat sobre com garantirà que les eleccions siguin "netes" si no es treuen els llaços ni es fa cas als requeriments de l'"arbitre de les eleccions", en referència a la Junta Electoral Central (JEC).

En aquest punt, Bosch ha retret a Ciutadans que només denunciïn la "manipulació electoral" quan "els interessa", i ha posat com a exemple la portada del diari ABC durant la jornada de reflexió de les eleccions del 21-D, que va obrir amb una entrevista a la candidata del seu grup, Inés Arrimadas. També ha posat altres exemples d'irregularitats i els "tupinades" que s'han denunciat en les primàries del partit. 

"Vostè té la barra de parlar de frau electoral? Vostès són el frau​!", ha esclatat. En aquest sentit, ha acusat a Ciutadans de fer aquesta campanya contra les llaços per les males perspectives que els donen les enquestes i ha defensat que "els llaços grocs ja no hi seran el dia que no tinguem exiliats i presos". Finalment, també ha retret a Carrizosa que se'n rigués del Sindic de Greuges, a qui el Govern ha demanat un informe sobre els llaços després del requeriment de la JEC.