"A Alemanya detectem preocupació per la vulneració de drets a l'Estat espanyol". Aquest és el balanç que ha fet aquest dijous des de Berlín el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch del su viatge a Alemanya.

El conseller s’ha reunit aquesta tarda al Bundestag amb els diputats alemanys del partit Die Linke, Diether Dehm, Simone Barrientos, Heike Hänsel, Sylvia Gabelmann, Andrej Hunko i Zaklin Nastic i ha avançat que els diputats d'aquesta formació -cinquena força política al Parlament alemany- presentaran una moció al Bundestag per condemnar el judici als presos polítics.

Després de la reunió, el conseller ha explicat que “cada cop trobem més sensibilitat i proximitat a Alemanya sobre la situació viscuda a Catalunya”. Bosch ha explicat que la moció serà “històrica per condemnar el judici als presos polítics i exigir que Alemanya actuï per solucionar democràticament el tema català”. “Demanem arreu del món que entenguin que hi ha valors universals en disputa i precisament a Alemanya els valors universals s’entenen molt bé”, ha subratllat el conseller.

El diputat alemany, Andrej Hunko, ha expressat que des del seu grup polític consideren que “és xocant que el govern espanyol no tingui la intenció de dialogar”. “Estem davant d’una situació complexa que està veient tot Europa”, ha afirmat.

El viatge de Bosch a Berlín s’emmarca en la ronda de viatges a capitals europees iniciada fa unes setmanes per explicar la situació política a Catalunya. La setmana passada el conseller es va desplaçar a Ginebra i Islàndia i anteriorment ja havia viatjat a Londres, París, Madrid i Brussel·les.