El responsable diplomàtic de la UE, Josep Borrell, ha transigit amb el que demanava el president turc, Recep Tayyip Erdogan, i li pagará 6.000 milions d'euros comunitaris aquest any, a canvi de contenir l'onada de migrans que tensionen Grècia. El pagament començarà amb una partida de 3.200 milions.

Borrell s'ha entrevistat avui amb el president turc, i posteriorment ha celebrat una trobada bilateral amb el ministre d'Afers Exteriors turc, Mevlut Cavusoglu. De la reunió amb Erdogan no se n'han tret imatges.

L'alt representant de la UE ha tornat a criticar la decisió de Turquia de permetre que milers de migrants i refugiats sirians avancin cap a la frontera grega i ha advertit contra les "accions unilaterals" turques perquè, ha dit, no poden posar-se vides en joc.

"Les accions unilaterals de Turquia són un obstacle per desenvolupar relacions de confiança, que són més necessàries avui que mai. No es pot posar en risc les vides de persones", ha assenyalat Borrell en un missatge a Twitter, després de reunir-se amb el ministre d'Exteriors turc.


Després de les reunions, la Unió Europea ha anunciat també que destinarà 170 milions d'euros en ajuda humanitària a Síria, 60 d'ells per atendre la "crisi humanitària" al nord-oest sirià, on milícies gihadistes secundades per Ankara presenten l'última resistència al règim de Bachar Al Asad, secundat per Rússia.