L'endemà d'estrenar-se a Twitter, el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, s'ha encarat amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per explicar-li que va ser ell, amb el vot de qualitat com a president del Parlament Europeu, qui va desfer l'empat per permetre que els ciutadans es puguin dirigir a les institucions europees en català.

Borrell respon així a un comentari que atribueix a Torra sobre la seva oposició a l'ús del català a la UE i es pregunta: "De debò no ho sabia?". Aquesta és la vuitena piulada del ministre en un compte que ahir va presentar amb la voluntat d'informar i explicar sobre "les decisions de política exterior del nostre país en els diferents assumptes d'actualitat i a l'agenda internacional".

El ministre, però, esquiva el fons del debat perquè la Generalitat i diversos dels partits catalans el que reclamaven era l'oficialitat del català a les institucions europees, i que es pogués parlar per tant en el plenaris, cosa que Borrell no va acceptar. 

El president Quim Torra ha posat de manifest la confusió argumentària de Borrell, i se n'ha fet creus.

"Senyor Borrell, vaig dir que no havíeu permès que es pogués parlar en català al Parlament Europeu. De debò que no ho vau entendre? O és que heu mirat de confondre i vendre gat per llebre? Ai dels estats que no valoren la seva diversitat i riquesa...", ha indicat.