El ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, torna a protagonitzar una polèmica. La plataforma espanyolista Societat Civil Catalana ha anunciat que el ministre farà el discurs d'obertura d'un acte que ha organitzat en un museu de Brussel·les, en defensa dels 40 anys de la Constitució.

Al costat de Borrell, a l'acte està prevista la participació de diverses persones significades de l'entorn del PP i Ciutadans, i algunes del PSOE. L'acte tindrà lloc el 5 de desembre.

Aquesta no és la primera col·laboració que manté Borrell amb la plataforma espanyolista, perquè ja va participar en una manifestació a Barcelona a favor de la unitat d'Espanya al voltant del referèndum de l'1-O. Però sí que serà la seva primera participació des que és ministre d'Afers Exteriors, en contradicció amb l'esperit de diàleg amb les institucions catalanes que proclama el president espanyol, Pedro Sánchez.

La benvinguda a l'acte anirà a càrrec de la vicepresidenta de SCC, Miriam Tey, i també comptarà amb la presència d'Esteban González Pons (PP), Iratxe García (PSOE), Juan Carlos Girauta (Cs), Àgata Ruiz de la Prada, Irene Villa, José Varela Ortega i l'exministra socialista Ángeles Gonzalez-Sinde.