L'alt representant de la UE per a la política exterior, Josep Borrell, va aparèixer dilluns en una cimera a Luxemburg sense mascareta i tocant amb la mà la ministra d'Afers Exteriors belga, Sophie Wilmès, que ha donat positiu de coronavirus. L'actitud de Borrell sense seguir les normes de distanciament i mascareta va ser captada per l'agència Associated Press, i ha corregut com la pòlvora per la xarxa.

Després d'aquesta cimera van donar positiu per coronavirus, a més de la ministra belga, el seu homòleg d'Àustria, Alexander Schallenberg. Sophie Wilmès ho va comunicar ahir, cinc dies després de la trobada de Luxemburg.

"El resultat del test és positiu. Un contagi ocorregut probablement dins del meu cercle familiar, vistes les precaucions preses fora de casa meva", ha indicat la ministra. "La multiplicació de casos ens fa recordar que malauradament ningú n'està al marge. Tingueu cura de vosaltres i sobretot dels altres", ha afegit. 

Per ara no ha transcendit que Borrell també hagi estat contagiat, però es farà la prova. L'exministre ja s'havia hagut de fer dues proves de PCR, que han donat negatiu. El que sí que ha fet és aïllar-se 7 dies, i fer-se una nova prova de PCR, que ja serà la tercera en poc temps.

"Desitjo una ràpida recuperació als meus col·legues Wilmès i Schallengerg. Com a precaució i d'acord amb les normes estaré en autoaïllament un altre cop fins dilluns per marcar els set dies des que vaig veure els ministres, i em faré una altra prova", ha indicat.

Borrell va anunciar fa pocs dies que havia donat negatiu en un segon test de coronavirus després d'aïllar-se pel positiu d'un membre de la delegació amb la qual va viatjar a Etiòpia i que, per tant, podia acabar la seva quarantena preventiva. El cap de la diplomàcia europea va informar, no obstant, que havia estat contacte amb un altre positiu i que, malgrat el negatiu pel seu viatge a l'Àfrica, s'autoaïllaria d'acord amb les normes belgues.