El ministre d'Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, ha assegurat aquest diumenge que "hi ha futbolistes que saben molt de dret i que opinen del que va passar i el que va deixar de passar" a Catalunya abans d'iniciar-se el judici al procés al Tribunal Suprem.

Borrell s'ha expressat així en una entrevista a La Sexta, recollida per Europa Press, després de ser preguntat per la possibilitat de concedir indults als presos polítics. "Estem en meitat d'un judici que durarà mesos. No hi ha sentència, posar-se a especular...", ha opinat.

Per al cap de la diplomàcia espanyola, el "responsable" com a membre de l'Executiu és no interferir en un procés judicial. "Crec que en aquest moment, que un membre del govern espanyol es posi a l'altura d'un futbolista i comenci a opinar... jo no sóc jutge", ha assegurat.

Les paraules del titular d'Exteriors arriben després de què el defensa català del Futbol Club Barcelona Gerard Piqué digués després de la trobada amb el Reial Madrid que li semblava "injust" el judici al procés que s'està celebrant al Tribunal Suprem.

En concret, el blaugrana va afirmar dissabte que el judici li semblava injust perquè "he viscut a Catalunya el que va passar i aquesta gent no és culpable. No van agredir ningú, no hi va haver violència, ha estat tot molt pacífic".

A remolc d'aquestes declaracions, Borrell ha afirmat que "hi ha futbolistes que saben molt de dret i que opinen del que va passar i del que va deixar de passar. Jo he d'atenir-me al meu paper de ministre: crec que és el més responsable".