El ministre espanyol d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha estret relacions avui amb Sèrbia, amb una entrevista amb el viceprimer ministre, Ivica Dacic, i li ha donat ple suport en contra del reconeixement del Kosovo. Borrell ha aprofitat la seva presència a la conferència de la OCDE per al Mediterrani, per entrevistar-se amb el dirigent serbi.

En els marges de la Conferència de la OSCE Mediterrani, he tingut una grata trobada amb el viceprimer ministre de Sèrbia, Ivica Dacic. Hem tractat l'excel·lent relació entre els nostres dos països. Li he traslladat el suport d'Espanya en el contenciós sobre l'estatus del territori del Kosovo", ha indicat.

Els Estats Units, França i el Regne Unit han reconegut la independència del Kosovo, però Espanya ha preferit alinear-se amb Romania, Eslovàquia, Grècia i Xipre, a més de Sèrbia, que no l'accepten. Un dels motius és que la independència kosovesa va ser per un acte unilateral, i Espanya creu que podria ser un precedent internacional per al cas de Catalunya.