El ministre d'Exteriors, Josep Borrell, no dona treva a les delegacions del Govern i recorrerà les noves oficines, que la Generalitat vol obrir a Tunísia, Buenos Aires i Mèxic, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En una entrevista a El Periódico, el ministre explica que l'advocacia de l'estat ja està preparant una demanda de mesures cautelars per evitar que aquestes noves delegacions puguin arribar a obrir.

Borrell considera que aquestes oficines "només son instruments per promoure les tesis del secessionisme i perjudicar la imatge internacional d'Espanya" i que "només serveixes per donar feia a força processistes i per servir de centres d'agitació i propaganda". Per això, considera necessari recorre-ho, tot i que considera que la llei d'Exteriors, aprovada en època del PP, està "molt mal feta". 

Sobre la seva renuncia a l'escó d'eurodiputat per quedar-se al cap davant de la cartera d'Exteriors, Borrell considera que "tal com està el món" aquest càrrec "no pot estar vacant" i titlla de "mal menor" la seva renuncia. Tot i això, aclareix que "deixar l'escó no impedeix tenir un paper executiu a Europa", obrint la porta així a entrar a formar part de la Comissió un cop format el nou govern espanyol.