El ministre d'Afers exteriors espanyol, Josep Borrell, ha anunciat avui que rellevarà l'ambaixador als Estats Units, Pedro Morenés, tot i que fa pocs dies el va lloar i el va posar d'exemple perquè va desqualificar el discurs que va fer el president de la Generalitat, Quim Torra, al festival Smithsonian. També ha anunciat que cessaria "com és lògic" l'ambaixador permanent d'Espanya a l'ONU, Jorge Moragas, excap de gabinet de Mariano Rajoy.

En una entrevista en Onda Cero, Borrell no ha revelat les persones que substituiran els dos ambaixadors, si bé ha dit que se sabran els noms en els propers Consells de Ministres.

El ministre ha desvinculat el relleu de Morenés de la polèmica que va mantenir amb el president Quim Torra i ha recordat que, des del canvi de govern a Espanya, l'actual ambaixador a la capital nord-americana va tenir "la cortesia" de posar el càrrec a disposició.

Respecte Moragas, cal recordar que era un càrrec de confiança de Rajoy, i que va deixar de ser el seu cap de gabinet després d'esclatar la polèmica de l'operació Catalunya. Se'l va acusar de ser-ne un dels artífexs.