El ministre d'Afers Exteriors en funcions i recentment elegit com a cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, ha protagonitzat l'enèsima relliscada diplomàtica. El polític espanyol ha carregat contra el prestigiós diari britànic The Guardian per publicar un article d'opinió del líder d'EH Bildu, Arnaldo Otegi.

En un tuit publicat i ràpidament esborrat aquesta tarda, Borrell s'ha fet creus que el rotatiu britànic publiqués un article d'opinió del dirigent abertzale. "Que The Guardian publique a Otegi ja és per...", ha escrit el polític en una resposta al mateix tuit del mitjà de comunicació. A part del contingut de la publicació, Borrell s'ha equivocat escrivint el nom del mitjà en qüestió sense posar majúscules i accentuant una 'e' i deixant-se una 'u' i, alhora, sembla que s'ha inventat un nou idioma a cavall entre el català i el castellà. En resum, el tuit de Borrel és un nyap.

borrell the guardian

A l'article, Otegi carrega contra l'estat espanyol per la sentència i assegura que tot i que la repressió d'Espanya a Catalunya "pot ser xocant, no és nova" i assegura que un símptoma que l'estat espanyol està virant cap a l'autoritarisme.

Quant a una possible sortida al conflicte entre Catalunya i Espanya, Otegi apunta que la repressió, la presó i la centralització no funcionaran ni seran una solució duradora. En aquest sentit, el líder de Bildu apunta que com ja va passar al Quebec, Irlanda del Nord o Escòcia, l'única solució possible és a través del diàleg i la democràcia.

Amb relació a la via escollida per l'estat espanyol, Otegi apunta que ja fa dos anys es va usar la violència policial per intentar evitar la celebració "d'un referèndum democràtic i pacífic" i sentencia que "l'Estat no està interessat en la democràcia" i que usarà aquesta violència "per ocultar la seva naturalesa antidemocràtica".